Linken mellom ekstremsport og entreprenørskap er kanskje kjedeligere enn man skulle tro.

This morning I was a broken man, just zero motivation to get going. Eventually I did though, writing a message in the ice on the windscreen of the truck parked outside. Cold. The run was one of those which would have been lovely if it was short and I was in the right frame of mind, neither of which were true.

Dag 77 av entreprenør og eventyrer James Brooman´s løpetur på tvers av Australia er ikke veldig oppløftende lesning. Utstyrt med en tralle med forsyninger la han ut på langtur, helt alene. Kun 16 mennesker har løpt Australia på tvers tidligere, nesten ingen uten støttemannskap. Det er en lang tur, det er varmt, det er ulendt terreng og farlige dyr og det åpenbare spørsmålet er:

Hvorfor gidde?

På Indiegogo-siden sin, der Brooman folkefinansierte turen, gir han svaret:

- Jeg liker å prøve det usannsynlige. Jeg er ingen atlet, og liker ikke en gang å løpe, men tror det vil bli en fantastisk og lærerik opplevelse. Så får vi se hva som skjer på veien.

Brooman har bakgrunn fra finansbransjen, er tidligere Vice President for Investment Banking i Morgan Stanley, og har jobbet med Deloitte, BlackRock og Merill Lynch. I dag driver han oppstartsselskap innenfor sportsutstyr, og altså med odde eventyr, som å klatre Mount Everest, basehoppe og løpe åtte timer dager i ugjestmildt klima.

Neste uke kommer han til Bergen, og holder foredraget “Living on the Edge: Extreme Sport Lessons for Entrepreneurial Success”.

For mange utenforstående er grundere og ekstremsportutøvere risikovillige våghalser som bare hopper i det, enten det er oppstart eller fallskjerm. Og det er en åpenbar link mellom å kunne evaluere risiko, holde hodet kaldt og hjertet varmt og ta gode avgjørelser. Men i realiteten er det å planlegge og gjennomføre

Du må ville det. Virkelig. Enten du starter opp eller klatrer Mount Everest må du virkelig ville det, og være villig til å ofre det som kreves for å klare det.

Du må planlegge. Om du våkner opp en dag med en god ide, som å løpe Australia på tvers, bør du ikke bare snøre på seg skoene og løpe av gårde. Du trenger mat og gnagsårplaster om du skal komme i mål. Du trenger markedsinnsikt og forretningsplan om den gode ideen din skal lykkes som bedrift.

Du må gjøre det. Jepp. Løpe avgårde, starte opp bedriften, og tro på at det vil bli en fantastisk og lærerik opplevelse, og vite at det vil bli dårlige dager og.

Om James fant motivasjonen til å fortsette og om han løp i mål i Sydney noen dager etter kan du finne ut ved å lese bloggen hans her: jamesbrooman.wordpress.com

Om du vil lære mer om basehopping, innovasjon og motivasjon kan du komme på konferansen og høre Brooman, og mange, mange fler, på Startup Extreme Conference neste onsdag.