Å satse på ansattes gode ideer lønner seg på mange nivåer. 

 

I en skuff, i en pult, på et kontor i en norsk bedrift ligger kanskje verdens beste ide. Det er direkte trist å tenke på. Det er ikke der ideer hører hjemme. Derfor har Telenor satset på et program for intraprenørskap. Og med satset mener vi satset - ansatte med gode ideer får mulighet til å fristilles I tre måneder for å jobbe fram et produkt.

Lederen for innovasjonprogram i Telenor Norge, Gisle Pedersen, har selv bakgrunn fra ekstremsport, har vært på landslaget i fallskjermhopping og vært en aktiv basehopper.

Men på Startup Extreme blir det lite fritt fall, han skal holde foredraget «Igniting our employees» på konferansen 15. juni.

Gisle Pedersen, Telenor

Gisle Pedersen, Telenor

-Er det ikke litt ekstremt å faktisk fristille ansatte I månedsvis for å jobbe med «en god ide»?

- Vi satser på dette og bruker ressurser på det - å fristille ansatte er bare en del av programmet.  Altfor mange snakker om innovasjon, skal man få det til må man satse, og skal man satse må man bruke ressurser, mener Pedersen.

 - Samtidig, vi har 4000 ansatte i Telenor Norge - å fristille et par team noen måneder velter ikke butikken, ler han.

- Hvordan velger dere ut ideer?

- Vi vurderer etter de kriteriene alle gjør: ide, team, erfaring, energi og så videre. Mange av våre ansatte har lang erfaring og høy kompetanse, det er et godt grunnlag for å ha gode ideer. Hovedgrunnen for satningen er at vi trenger dette. Norge trenger det, Telenor trenger det, den enkelte ansatt med gode ideer trenger det. Vi vil ha produktene som kan komme ut av satsingen.

Men for organisasjonen er gevinsten større enn mulige innovasjoner - det handler også om kultur.

- Vi har fått inn over 500 ideer. Selv om de fleste ikke velges ut har ansatte fått erfaring i den type idearbeid. De blir kulturbærere av en entreprenørkultur vi som stort selskap ønsker å legge til rette for, der gode ideer og innovasjon ikke bare er prat men faktisk skjer, avslutter Pedersen.

Hvordan man jobber med innovasjon er i endring, det er nye tider og startups er en del av denne bølgen. Det må også store selskaper forholde seg til. På Startup Extreme kan du lære mer om Corporate Innovation av Pedersen og en rekke andre dyktige foredragsholdere - onsdag 15. Juni i Bergen.

Kjøp billett